Hankkeet

Söderlångvikin supikoiraprojekti

Ennen SLHSY:n perustamista nykyisen toiminnanohjaajan toteuttama supikoirien pintapyyntiin
keskittyvä projekti. Katso materiaalit osion ”Puskurialueen pyynti”-kohdasta tarkempaa tietoa
hankkeen kulusta.

Suomen riistakeskuksen koordinoima ja SLHSY:n, Luonnon- ja riistanhoitosäätiön toteuttama hanke, joka keskittyy saaristossa tapahtuvan vieraspetopyynnin kehittämiseen. Hankkeen ensimmäisessä osiossa tuotettiin opas Luonnonhoidollinen vieraspetopyynti saaristossa – Sotka-hankkeen tuloksia”

Pohjoismaalainen supikoira-hanke

Pohjoismaiden yhteinen hanke, jota Suomessa koordinoi Suomen riistakeskus. SLHSY:n vastuulla hankkeessa on ollut supikoirakannan hallinta Manner-Suomen ja Ahvenanmaan saariston raja-alueilla. Hankkeen aikana on tehty yhteistyötä myös Ahvenanmaan toimijoiden kanssa. Katso Ahvenanmaan vieraspetotyöstä lisää materiaalit osiosta.

Biodiversea Life-IP

SLHSY toteuttaa vieraspetojen pyyntiä osana hankkeen toimintaa Saaristomeren ja Inkoo-Loviisa välisillä hoitoalueillaan. Hankkeessa tehdyn suunnitelman mukaan pyynnissä noudatetaan Metsähallituksen eettisiä sääntöjä ja keskitetään pyynti linnuston kannalta tärkeille alueille.

Kova-Vipe hanke

”Kohti vastuullista vieraspetopyyntiä – Kova-Vipe” hanke (2022-2024). Hankkeen tavoitteena oli kehittää SLHSY:n toimintaa yhdistyksenä ja turvata vastuullisen vieraspetopyynnin jatkumista saaristossa. Mm. nämä nettisivut on toteutettu hankkeen toimesta. Muita toimenpiteitä olivat: riistakameravalvottu minkkien rautapyynti, supikoiran poistoalueelle kohdistetut lintulaskennat ja supikoirien GPS-pantaseurannan jatkaminen. Hankkeessa testattiin myös lämpökameralla varustettua droonia supikoirien paikallistamiseksi saariston ruovikoista. Hanketta rahoitti Maa- ja metsätalousministeriö.

Vaikuttavuutta Saariston vieraspetopyynteihin (VVPP)

Hanke turvaa SLHSY:lle ammattimaisen toiminnanohjauksen jatkumisen vuoden 2026 loppuun saakka. Hankkeen tuella on hankittu kenttätöissä hyödynnettävä maihinnousuvene, sekä katetaan välttämättömiä veneiden käyttökustannuksia. Hanketta rahoitetaan Metsägroupin luonnonhoitohankkeiden rahoitusohjelmasta.